Billedbehandling

Photoshop

…er fotografens bedste ven og dermed også kundens rigtig gode ven. Når der tales om digital billedbehandling, tænkes der ofte på ting der flyver, eller er umulige at konstruere i virkeligheden. Det er også virkeligt sjovt at lave, og kan give meget opsigtsvækkende billeder.

God billedbehandling er ofte noget ingen lægger mærke til

Stramme grafiske deadlines, produkter der skal fabrikeres i Kina og lange produktions- og transporttider er besværlige kombinationer, og kan være noget der gør processen dyrere. Ved hjælp af digital billedbehandling kan der fremtrylles produkter, selvom de ikke rigtigt findes endnu.

Ofte kan der spares utallige timer og mange penge ved at bruge lidt ekstra på fotografering og billedbehandling. Det kan godt være det ser umuligt ud, men det umulige klarer jeg i photoshop. Mirakler tager lidt længere tid.

Menu…

…er en designvirksomhed, der hele tiden lancerer nye produkter og nye versioner af gamle produkter. Udfordringen for Menu er at der sjældent er de rigtige fotoprøver, når de skal bruges til fotografering. Men stramme produktionsplaner gør at der skal bruges billeder alligevel. 

Løsningen blev at fotografere de prototyper eller produkter der lignede bedst, og så redigere og kopiere dem i photoshop. Eksemplet herover viser 2 forskellige peberkværne, der kun fandtes i en uaktuel farve, men der skulle bruges 4 nye farver, og der skulle laves en gruppe opstilling med flere kværne.

Køkkenfirmaet Rotpunkt…

…ønskede at vise nogen af deres udstillingskøkkener, men ville gerne have dem til at se knap så udstillingsagtige ud. Køkkenerne var flotte, men der var mange detaljer der afslørede at det ikke var et hjem. 

Løsningen blev at fotografere opstillingen i den mest optimale vinkel, og så bruge digital billedbehandling til at lukke hullet i væggen til venstre, fjerne skærm og bord i rummet for enden og radiatoren under loftet.

Et billede af tryllekunstner og udbryderkonge Michael Deutsch…

…der hænger i fødderne fra en kran på Nyhavn. Det lyder besværligt og meget dyrt. Heldigvis kan alle delene skydes hver for sig, og sættes sammen i photoshop. Michael Deutsch kom ind på mit studio og blev fotograferet. Kranen arbejdede på en byggeplads, hvor jeg fik lov at tage et billede af den, og skuddet fra Nyhavn blev til på en dejlig sommerdag.

Unidrain…

…er et firma der laver high-end badeværelses tilbehør. De skulle bruge et forsidebillede til en arkitektbog, hvor to af deres vigtigste produkter skulle afbildes på en lækker måde, der afspejler det de er beregnet til.

Vand var et naturligt valg, og efter utallige forsøg med opstillinger hvor vandkanden blev flittigt brugt og klodser smidt i vandspande for at få det rigtige sprøjt, kunne der i billedbehandling sammensættes et fotografi med den helt rigtige effekt.